T?zoltónap és majáliszáró
Szerző: (07.26. 21:48)

Tűzoltónap és majáliszáró

 

2018. június 2-án a Gy-M-S Megyei Katasztrófa-védelmi Igazgatóság Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltsége és Rábakecöl Község Önkormányzatának szervezésében tartották meg az önkéntes és létesítményi tűzoltók I. fokozatú tűzoltóversenyét, ahova a kapuvári körzet önkéntesei nevezhettek.

A versenyen tizenkét egyesület és a Velux Kft. összesen huszonnyolc csapattal indult, hat különböző kategóriában. A versenyt a megyei tűzoltó szövetség elnöke, Vécs Pál és Rábakecöl polgármestere Tuba Erik nyitotta meg és köszöntötte a versenyzőket. Itt adták át a több mint 50 éves önkéntes tűzoltói szolgálatért és Rábakecöl községért végzett önzetlen munkájáért az elismerő oklevelet a 95 éves Tuba Antal önkéntes tűzoltónak.

A versenyen minden kategóriában az összes versenyző teljesítette a 800 liter/perces kismotorfecskendő szerelést és a 7 x 55 méteres váltófutás versenyszámokat. A verseny végén a legjobbaknak járó díjakat Rácz Imre tűzoltó ezredes, a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és Vécs Pál, a megyei tűzoltószövetség elnöke adta át. Rábakecöl a legtöbb csapat kiállításáért külön díjat kapott. Rábakecöl község polgármestere emléklapokat adott át a vendégként érkezett testvérközség, Csíkfalva önkéntes tűzoltó egyesület tagjainak.

Rábakecöl öt kategóriában indított csapatot, melyek részvétele eredményesen zárult. Felnőtt női kategóriában 1., ifjúsági lány 2.. gyermek lány 2., gyermek fiú 3. helyezést ért el, a felnőtt férfi csapat pedig középmezőnyben végzett.

Délután a község felfűtött kemencéjében friss langalló sült, majd az óvodások kitáncolták a májusfát. A napot tűzoltó bál zárta a Borostyán Vendéglőben.

Az eseményen Csíkfalva önkéntes tűzoltói is részt vettek. A 9 fős küldöttség péntek este érkezett. A szombati programokat vasárnap egy Sopron környéki kirándulás követte, melynek keretében többek közt a városi tűzoltóságon szakmai tapasztalatcsere és gépszemle várta a vendégeket.