Mindennapi biológia elöadássorozat
Szerző: (01.24. 21:38)

Védőoltások

Mindennapi Biológia

Előadássorozat az egészség tudományából

10. rész

Soós Imre Kulturális Központ

2019. december 12. csütörtök 17.00 óra

Előadó: Dr. Nagy Ádám PhD Biológus

 

Több tízezer különböző fertőző ágenssel érintkezik szervezetünk naponta. A legtöbb ellen immunrendszerünk felkészült és hatékony immunválasszal felel. Vannak azonban olyan fertőző betegségek, amelyek hosszú távú lebetegedést, súlyos lefutást, vagy szövődményeket okozhatnak. Ezek ellen az orvostudomány kifejlesztette a különböző védőoltásokat, így immunizálva a szervezetet a legveszélyesebb kórokozók ellenében. Napjainkban számtalan különböző védőoltás létezik, ebben az előadásban a főbb tudnivalókat járjuk körül ezekről.


Mindennapi biológia programfüzet 2019 (letölthető pdf)


Előadássorozat az egészség tudományából

 

Az EFOP-1.3.7-17-2017-00297 azonosítószámú, „Rábakecöl Közössége” című projekt keretében egészségtudományi előadássorozat indul a Soós Imre Kulturális Központban. Februártól decemberig tíz előadásra kerül sor az alábbi témákban: A rákról és az agydaganatokról, Cukorbetegség, Magas vérnyomás, Elhízás, Genetikai betegségek, Szervátültetés, Alzheimer és Parkinson, Függőségek, Abortusz, Védőoltások.

Az előadások havi rendszerességgel, csütörtöki napokon, a kora esti órákban kezdődnek. Az előadó a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Molekuláris Patológia biológusa, Dr. Nagy Ádám, PhD.

Péntek esténként változatos programokkal 2019-ben is folytatódik az életmód klub a SIKK-ben.