Családi délután
Szerző: Soósné Vass Szilvia (11.17. 23:53)
Az EFOP-1.3.7-17-2017-00297 azonosítószámú „Rábakecöl Közössége” elnevezésű projekt keretein belül 2018.08.18-án családi délutánt tartottunk falunk tündérkertjében.
A program jó alkalmat biztosított arra, hogy összetartó közösséggé kovácsolja a résztvevőket. Célul tűztük ki, hogy a résztvevő gyermekek, szülők, nagyszülők együtt töltsenek néhány vidám és tartalmas órát. A közös főzés, hot-dog készítés, grillezés jó hangulatban telt, mindehhez adott volt a jobbnál jobb zenei összeállítás. Közben már a következő esemény gondolatával foglalkoztunk, tervezgettük a következő közös programot. A gyermekeknek nagyon érdekes elfoglaltságnak bizonyult a slime készítés.
Kisgyermeknek volt légvár, trambulin, kipirult arcocskáik bizonyították, mennyire jó móka a közös ugrálás. Az együtt elfogyasztott vacsora mindenkinek jól esett. Fellépő vendégeink is voltak, két kapuvári fiatal, Ivánkovics Vanessza és Szücs Ákos személyében, akik kellemes dallamaikkal szórakoztatták a közönséget, próbálták közös éneklésre hívni a megjelenteket. A meleg nyári időjárás megengedte, hogy sötétedésig maradjunk. Örömünkre szolgált, hogy a „hosszú” hétvége ellenére - mely magában foglalta annak veszélyét, hogy sokan kihasználva a lehetőséget nyaralásra, távol maradnak a falutól - szerencsére szép számmal volt látogatója a rendezvénynek. Ez biztat arra bennünket, hogy érdemes ehhez hasonló rendezvényeket szervezni a jövőben is. Úgy tűnik, a tündérkert megfelelő teret ad ennek. Itt ragadnánk meg az alkalmat, hogy leírjuk, a játszótér és környezete a falubelieké, elsősorban a mi szórakozásunkat hivatott biztosítani, ezért bárki megöntözheti a meglévő és ültethet újabb növényeket, ha ideje engedi. Szívesen vesszük a tárgyi felajánlásokat is (pl. egy-egy környezetbe illő, megbízható játszótéri eszköz vagy ülőalkalmatosság, eszköztárolásra alkalmas faházikó vagy egy kútra szerelhető slag).
Úgy érezzük rendezvényünk elérte célját, hiszen a közösségünkben élő családok, gyermekek, különféle korosztály megtapasztalhatta milyen egy valódi közösség tagjának lenni.
Köszönjük a közös munkát, részvételt!