Óvodai hírek
Szerző: Kovácsné Somogyi Mónika (09.29. 23:33)

Óvodai Hírek

(2020.12.01)

 

Sajnos, a jelenlegi vírushelyzet miatt intézményünkben az ünnepek kicsit más módon kerülnek megrendezésre. Az Óvoda teljes gyereklétszámmal működik, így lehetőségünk van a műsorok összeállítására, gyakorlására. Az idén óvodai környezetben, külsős vendégek nélkül fogunk ünnepelni. A gyerekeknek a Mikulásvárást, és a közelgő ünnep hangulatát, a jelenlegi vírushelyzet ellenére is, feladatunk megszervezni, megteremteni.

Az óvoda utolsó munkanapja ebben az évben, az iskolákhoz hasonlóan 2020. december 18. (péntek).

Óvodakezdés: 2021. január 04. (hétfő)

Az óvoda konyha 2020. december 12.-én (szombat) ZÁRVA lesz.

Az óvoda konyhán a főzést 2020. december 23.-ig tudjuk biztosítani az étkezőink számára.

Az óvoda konyha nyit: 2021. január 04.


„Mindenkinek Áldott, Szeretetteljes Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk!”

Vigyázzunk egymásra, vírusmentes óévet és új évet kívánunk Mindenkinek


Rábakecöli Vadgesztenye Óvoda Dolgozói


Óvodai hírek

(2020.02.07)

Búcsú a Tűzoltóautótól


Karácsonykor a közösségi oldalon többször megjelent, hogy Budapestet végigjárta a Rábakecölből elszármazott díszkivilágított tűzoltó autó. Óvodásainknak abban a megtiszteltetésben volt része, hogy utolsóként búcsúzhattak el a tűzoltó autótól. Köszönjük a Rábakecöli Önkéntes Tűzoltóság részéről, Kovács Zoltánnak ésTuba Tibornak, valamint Vay Gergőnek a Budapesti Szomjoltó Egyesület vezetőjének, hogy hasznos ismeretekkel bővítették óvodásaink tudását és kellemessé tették a délelőttöt.

Bemutatkoztunk, átnézhettük a tűzoltó autó elengedhetetlen kellékeit, beszélgettünk fontos dolgokról a tűzoltást illetően, kirakós játék, kérdezz-felelek, melyre sok gyermek tudott érdemben válaszolni és ami fontos, egy közös játék is belefért a búcsúzás délelőttjébe. Köszönjük a lehetőséget.


Adventi mézeskalács emlék


Óvodásainknak 2019 őszén, megnyertünk egy kézműves délelőttöt, a celldömölki mézeskalács házikóba. Nyereményünket decemberben érvényesítettük. Beléphettünk a mese birodalmába, ahol nem a gonosz boszorkány várta a gyerekeket, hanem a mézeskalács sütés és díszítés nagymestere. A házikó bejárata is egy csoda volt számunkra, de belépve igazi mesevilág fogadott bennünket. Részletes bemutatás, bemutatkozás és a betartandó szabályok elmondása után munkához láttunk. Nagyon élveztük és mondhatom egy-két gyermek kivételével ügyes kezek dolgoztak az asztalnál. Amikor elkészültek a remek művek, meglepetés várt bennünket. A munka közben kellemes karácsonyi dalok szóltak a háttérben, mi pedig verseltünk, énekeltünk a házigazdáknak. Nekünk felnőtteknek is örök emlék, élmény volt e délelőtt, élveztük minden percét. Büszkék lehetünk rá, hogy a szomszéd megyében egy igazi "kincs" bújik meg a házsorok között.


Óvodai hírek

(2019.12.04)


2019. december 7. szombaton és 2019. december 14. szombaton az intézmény konyhája zárva lesz.

2019. december 10. kedden Étkezési díj befizetés lesz az óvodában (07.00-08.30).

2019. december 20. pénteken Utolsó munkanap ebben az évben az óvodában, kezdés 2020. január 2. csütörtökön.

2019. december 11.-re nyertünk egy kézműves délelőttöt óvodás gyermekeinknek a Celldömölki Mézeskalács házba. A kiváló grillázs-mézeskalács készítő cukrászmesterrel a délelőtt folyamán süthetünk és kipróbálhatjuk a mézeskalács díszítés praktikáit.

Ezúton szeretném megköszönni, Horváth Árpádné Editnek, Keresztes Józsefné Teri néninek, Fülöp Eszternek és Keresztes Mónikának az értékes felajánlásokat. Otthonosabb lett az óvodánk, és színesebb a játékkészletünk.

Köszönet az EFOP-1.3.7.-17-2017-00297 Rábakecöl Közösségi Project keretein belül, Adventi és Mikulás készülődéshez kapott támogatásért.

Az Adventi vásárunkat nagyon nagy sikerrel kezdtük, hisz már az első napon sok minden elfogyott. Az igények alapján a szükséges tárgyakat újra elkészítjük, és várjuk továbbra is, régi és az új érdeklődőket.


Köszönet minden támogatónak.


Kovácsné Somogyi Mónika

Intézményvezető


Óvodai hírek

(2019.10.11)


Szeretném megköszönni Kovács Tímeának, az óvodás szülőknek, az óvoda dolgozóinak, hogy az óvoda udvarán lévő őszi díszletünkhöz hozzájárultak így szebbé tették környezetünket. J

Kovácsné Somogyi Mónika

Rábakecöli Vadgesztenye Óvoda


Óvodai hírek

(2019.09.27)


2019/2020 nevelési évet Rábakecöli Vadgesztenye Óvodában 14 fő óvodás gyermekkel kezdtük meg.

A 14 fő gyermekből, 4 fő a szomszéd településéről jár intézményünkbe.

Az élelmezésvezetést változatlanul Beledben intézi Bödecs Barbara. Minden hónap elején az étkezési díjakat Barbara Rábakecölben szedi, erről mindig időben tájékoztatjuk az étkezőket. Kérjük, ezt figyelemmel kísérni, és a befizetés napján kötelezettségüknek a megadott időben (07.00-08.30 óráig) eleget tenni szíveskedjenek. Az ebéd igénylését, lemondását a következő telefonszámon lehet, hétköznap (hétfőtől-péntekig) 14.00 óráig.

Elérhetősége: 0620 219 1271

A beadott konyhapályázat feltételeinek megteremtése, végrehajtása a kivitelező feladata. Jelen esetben, a kötelezően előírt rámpa megvalósítása folyik, ehhez viszont szükség volt az udvar feltöltésére. A szülőktől türelmet kértünk, nekünk sem kellemes ez az állapot, hisz a napi munkánkat, közlekedésünket, sőt a gyerekek játszóterét nagyban érinti a felfordulás. Bízunk abban, hogy végül meglesz a jól megérdemelt „jutalmunk”, kapunk egy élhetőbb, szebb környezetet. Az óvoda udvar pályázatunk eredményre vár, itt is bízunk a pozitív elbírálásban. Így, elmondhatjuk, hogy a több évtizedre visszanyúló, működő, intézmény végre fejlesztés terén is előtérbe kerül, hisz a gyerekek valójában itt töltik napjaik nagy részét.

Intézményünk a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzattól az idén is elnyerte az 50.000 forintos támogatást, melyet a kerítés felújításába fektettünk. Itt szeretném megköszönni, Soós Ákos kerítésbontásban történő segítségét, és Domiter Ferenc, Domiter Ádám gyors, precíz munkáját. Szintén köszönet jár önzetlen munkájáért Horváth Imrének, aki időt nem sajnálva eleget tett váratlan kérésünknek, és óvodásainkat elvitte almaszüretre Uraiújfaluba. Továbbá köszönet, azon segítőknek, felajánlóknak, akik a váratlan helyzetekben is segítenek, támogatnak, így lehetővé teszik a település intézményének zökkenőmentes működését. Köszönet a gyerekek nevében mindenkinek.

Kovácsné Somogyi Mónika

intézményvezető


Óvodai hírek

(2019.07.25)

Kedves Szülők!

Az óvoda 2019.08.05. hétfőtől 2018.08.30. péntekig ZÁRVA lesz.

Kezdés: 2019.09.02.-án (Hétfő)

Kellemes Pihenést Kívánunk Mindenkinek.

Vigyázzatok Magatokra a Nyáron!


Kedves Étkezők!


Az óvodakonyha 2019.08.10. szombaton zárva lesz. Konyhaleállás idén nem lesz.


Köszönettel:                                                                                                                                                                                     Óvoda Dolgozói


Óvodai hírek

(2019.04.08)

Farsang

2019.02.16.-án szombaton megrendeztük, immár hagyománnyá vált óvodai farsangi bálunkat, melynek különlegessége, hogy az óvoda dolgozói, a szülők és gyerekek együtt bálozhatnak. Magát a rendezvényt sok előkészület előzte meg, melyből a dolgozók és a szülők is kivették a részüket. 16.30 órakor kezdtünk a helyi művelődési házban, ahol a Borbély Testvérek húzták a talpalávalót. Az est folyamán volt sütemény, szendvics, lufit hajtogató bohóc, tombola és zsákbamacska. Nagy szeretettel köszönjük a gyerekek nevében, a sok-sok támogatást, volt, aki jelenlétével, volt, aki felajánlással, volt, aki tombola hozzájárulással, vagy süteménnyel, valamint anyagi támogatással segítette óvodánkat. Ezáltal mindannyian tudomásunkra hozták szeretetüket, és azt, hogy óvodás gyerekeinket a messzemenőkig önzetlenül segítik. A rendezvényt az EFOP-1.3.7-17-2017-00297 azonosítószámú, „Rábakecöl Közössége” című projekt is támogatta. A bevétel teljes összegét, természetesen az óvodás gyerekekre fordítjuk. Köszönjük!


Hirdetmény a 2019/2020. nevelési évre történő óvodai beiratkozásról

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban: Nkt.) 8. § (1) bekezdése szerint az óvoda a gyermek hároméves korától a tankötelezettség kezdetéig nevelő intézmény. A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 12. §-a alapján az óvodai nevelés a gyermek neveléséhez szükséges, a teljes óvodai életet magában foglaló foglalkozások keretében folyik.

Az Nkt. 8. § (2) bekezdése kimondja, hogy a gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai nevelésben részesüljön.

Az óvodai beíratás időpontja:

2019. május 06. (Hétfő)  800-1600

2019. május 07. (Kedd)  800-1600


Kovácsné Somogyi Mónika

Rábakecöli Vadgesztenye Óvoda



Óvodai hírek

(2018. december 6.)


Kedves Szülők és Étkezők!

A Rábakecöli Vadgesztenye Óvoda utolsó munkanapja az idei évben: 2018. december 21.
Az intézmény konyhája szintén 2018. december 21. péntekig biztosítja az ékezést vendégeinek.
Kezdés: 2018. január 2. szerda.

Tisztelt Lakosság! Értesítjük Önöket, hogy az új évben is szívesen fogadjuk elektromos hulladékaikat. A falugondnokkal időpontot egyeztetve továbbra is lehet szállítani a régi iskolához elromlott, meghibásodott elektromos hulladékokat. Az elektromos hulladék elszállításából befolyt összeget az óvoda kapja, melyet a gyerekekre, és az óvodánkra tudunk fordítani. Köszönjük a támogatást.

Békés, Boldog, Szeretetteljes Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk!
Óvoda dolgozói és az Óvodások



Óvodai hírek

(2018. szeptember 29.)


2018/2019 nevelési évet Rábakecöli Vadgesztenye Óvoda néven kezdtük, 13 fő óvodással.
A 13 fő gyermekből, 2 fő a szomszéd településéről jár intézményünkbe.
2018 szeptemberétől az élelmezésvezetést Beledben intézi Bödecs Barbara. Az ebéd igénylését, lemondását a következő telefonszámon lehet megtenni hétköznap (hétfőtől-péntekig) 14.00 óráig: 06 20 219 1271
Augusztus első felében a katasztrófavédelem utasítására kivágattuk a gesztenyefát, ennek munkálataiban nagy segítséget nyújtottak az óvodás szülők, nagyszülők, óvodai dolgozók, képviselők és a TSZ dolgozói. Név nélkül megemlítve, nagyon köszönjük az áldozatos munkát.
Intézményünk a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat pályázatán nyert 50.000 forintot, szívből köszönjük Molnár Rita képviselőnek a támogatást. Továbbá, külön köszönet Unger György Ügyvezető Úrnak, a Nyugat Takarék vezetőjének, hogy megkeresésemre, bútorokkal támogatta óvodánkat, így az egyik csoportot felújíthattuk, otthonosabbá, modernebbé varázsolhattuk.
A bútorok, polcok szerelésében köszönetet szeretnék mondani Fülöp Zoltánnak, a székek felújításáért pedig Ifj. Dan Gézának.
Szintén köszönet jár önzetlen munkájáért Szabó Zoltánnak, aki időt nem sajnálva eleget tesz kérésünknek, és óvodásainkat elvitte nyáron a Kisfaludi állatkertbe, a múlt héten pedig almaszüretre Uraiújfaluba. A következő hónapban pedig az őszi kirándulásunk úti célja, a Győri állatkert lesz, decemberben pedig készülünk immár hagyománnyá vált „Adventi fények” megtekintésére a szülőkkel együtt. Többek között mindez a sok-sok „segítő kéz, felajánlás, és az összetartó szülői közösség teszi lehetővé a település egyetlen intézményének zökkenőmentes működését. Köszönet a gyerekek nevében mindenkinek.


Kovácsné Somogyi Mónika
Rábakecöli Vadgesztenye Óvoda

Kapcsolódó anyagok:

Óvoda- és konyhaleállás

Játék az óvoda felújításáért

Óvodai hírek

Óvodai beíratás

Óvodai hírek

Elektronikai hulladék- és papírgyűjtés

Óvodai és konyhai leállás

Óvodai beíratás

Óvodai hírek

Papírgyűjtés

Óvodapályázat

Elektronikai hulladékgyűjtés

Adventi vásár

Májusi rendezvények az óvodánkban

Óvodabál

„Rábaköz kultúrkörei” a Rábakecöli Napköziotthonos Óvodában

Farsangi meghívó

Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat