Faültetés
Szerző: (02.12. 18:17)

Tavalyi évben írtunk már arról, hogy a „Rábakecöl Jövőjéért” Alapítvány egyik célja, Tündérkert létrehozása a faluban. Ez alatt lényegében egy szép, bokrokkal, cserjékkel, fákkal, padokkal díszített, kikapcsolódásra alkalmas szabadidőparkot képzeltünk el, melynek helye a Borostyán Vendéglő mögötti játszótér és környéke. Első lépéseket tavasszal megkezdtük az utak kimarkolásával, valamint az ülőalkalmatosságok helyének térkövezésével.


Az október 14-ére meghirdetett faültetésnek szerencsére kedvezett az időjárás. Nagy örömünkre szolgált, hogy szép számmal voltak jelentkezők erre a társadalmi munkára. Kicsik és nagyok egyaránt kivették részüket a feladatokból. A növények egy része lakossági felajánlásoknak, más része a Rábaköz Ifjúságáért Egyesületnek köszönhető. Utóbbi jóvoltából egy szép madáretető is kihelyezésre került. Mivel ezen a területen régebben istállók álltak, sok helyen még ezek romjainak maradványaiba ütköztünk a fák helyének kialakításánál. Legtöbbször csak csákánnyal sikerült egy-egy gödröt kihantolni, de az erőskezű férfiak sikeresen megoldották a problémát. Ezek után bízunk abban, hogy minden cserje, bokor, facsemete gyökeret ereszt és növekedésnek indul! Jó volt látni, hogy Mindenki, aki ott volt, szó nélkül, szívesen tette a dolgát. Eckrich Béla bácsi tanácsait figyelembe véve, a munka remek hangulatban telt.


Pár héttel később, november 4-én sor került az utak egy részének véglegesítésére. Ezért a munkáért és a térkövezésért hálás köszönet Csihar Attilának, Magyar Balázsnak, Pákai Gábornak, Hollósi Gézának és Soós Ákosnak.


Továbbá köszönetünket fejezzük ki a felajánlott növényekért: Rábaköz Ifjúságáért Egyesületnek, Bors Jenőnének, Dan Viktornak, Keszte Ferencnének, Lipi Endrénének, Ruzsa Gabriellának, Tuba Gábornak(Jókai u.), Tuba Józsefnek, Ifj.Vass Imrének.
Az elvégzett munkáért: Csorba János, Dan Imre, Dan Imréné, Dan László, Dan Viktor, Gacs István, Homlokné Halász Judit, Horváth Olivér, Kámánné Kovács Katalin, Kiss Bernadett, Kovácsné Somogyi Mónika, Kovács Zoltán, Magyarné Halbritter Erika, Odorics Emma, Odorics Eszter, Odorics Gábor, Odorics Gábor (Gabó), Odorics Gergely, Odoricsné Bödecs Zsuzsanna, Odoricsné Soós Krisztina, Orbánné Németh Erzsébet, Pribusz Csenge, Pribusz György, Szabó Edina, Tuba Csaba, Tuba Erik, Tuba József, Varga Gréta, Varga Míra, Varga-Domiter Mónika nevét illeti dicséret és köszönet.
Külön köszönet Kovács Zoltánnak és Csorba Jánosnak, akik vállalták a növények további öntözését!


Úgy gondoljuk, méltán lehetünk büszkék arra, amit eddig létrehoztunk, hisz közös erővel, összefogással, sikerült megvalósítanunk egy szép cél második lépését.
Ezekkel az elvégzett feladatokkal azonban korántsem értünk céljaink befejezéséhez, van még bőven megvalósítatlan tervünk, melyhez szívesen fogadjuk a falu lakosainak munkáját, támogatását lehetőségeikhez mérten.

Rábakecöl Jövőjéért Alapítvány kuratóriuma

Facebook képek