Rekordot döntött a VII. Egészségnap
Szerző: Takács Kata, Soósné Vass Szilvia (10.01. 00:49)

2016. szeptember 10-én hetedik alkalommal került megrendezésre a rábakecöli Egészségnap a Soós Imre Kulturális Központban. Nagy örömünkre a rendezvény idén rekordot döntött, mivel (az egészségútlevél alapján) 247 fő vett részt, sőt már a szomszédos Vas megyéből is érkeztek vendégek. A szűréseket ingyenesen vehették igénybe az érdeklődők!

Első alkalommal volt lehetőség érszűkületszűrésre, melyet hatalmas érdeklődés övezett. Ismét volt hallás vizsgálat, vérnyomás, vércukor, koleszterin, testzsír mérés, ujjbegyből nyert vérmintából prosztataszűrés is. Az épület adta lehetőségeknek megfelelően, minden teremben volt valamiféle foglalkozás. A Rábabrill Optika zöldhályog szűrést és szemészeti tanácsadást végzett. Dr. Unger Erika a csornai Margit Kórház Tüdőgyógyász szakorvosa, pulmonológiai szakasszisztensei segítségével, immár hetedik alkalommal végzett allergia-, és légzésfunkciós vizsgálatot. Dr.Gurzó Lilla bőrgyógyásznál ismét egymásnak adták a kilincset az emberek, anyajegyeik és egyéb bőrgyógyászati problémáikra megoldást találva. Buncsi Éva a szájhigiéne fontosságára és gyakorlására hívta fel a figyelmet.

Négy kedves gyógymasszőr segítségével kéz-nyak és hát-masszáson felfrissülhettek és kikapcsolódhattak a vendégek. Homoki András okleveles masszőr gerinc-állapot felmérésén a szokásoknak megfelelően nagy volt az érdeklődés. A múlt stresszeinek feltárására és a stresszkezelésre adott hasznos tanácsokat Kovács Edit természetgyógyász. 16.00 órakor Dr. Tanay Dénesné szakgyógyszerész „Miért van szükség napjainkban táplálékkiegészítőkre?” címmel tartott előadást.

A gyerekeket egész délután játszóház várta, a Mozgáskotta elnevezésű játékos mozgásfejlesztésen 12 gyermek vett részt. A gyermekek részére előre meghirdetett rajzpályázatra 18 egészséges életmóddal kapcsolatos pályamű készült, melyek azóta is a  Kulturális Központ falait díszítik.

A program egész ideje alatt egészséges ételeket és italokat kóstolhattak a vendégek, az ízlésesen és kreatívan díszített asztal Homlok Márta keze munkáját dicséri. Kedvük szerint vásárolhattak Aloe Vera termékeket. A nap végén ismét volt tombolasorsolás rengeteg felajánlással, a főnyeremény egy vércukormérő készülék volt. A rendezvény Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő úr szavaival zárult. A magas részvételi arány azt mutatja, hogy falunkban és a környező településen élők fontosnak tartják egészségüket, ami mindenképp örvendetes számunkra!

EZÚTON IS SZERETNÉNK MEGKÖSZÖNNI A LAKOSSÁG AKTÍV RÉSZVÉTELÉT, A TÁMOGATÓK ANYAGI ÉS MINDENNEMŰ HOZZÁJÁRULÁSÁT, SEGÍTŐINK KITARTÓ, ÖNZETLEN MUNKÁJÁT!!!! NÉLKÜLÜK NEM VALÓSULHATOTT VOLNA MEG A MINDEN KOROSZTÁLYT MEGSZÓLÍTÓ, AZ EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD KÜLÖNBÖZŐ FORMÁIT NÉPSZERŰSÍTŐ, DE EGYBEN KIKAPCSOLÓDÁST, SZÓRAKOZÁST NYÚJTÓ, TARTALMAS SZOMBAT DÉLUTÁN!

 

JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNUNK!!!

 

Takács Kata és Soósné Vass Szilvia

Képek a facebook oldalunkon


Kapcsolódó anyag: