A játszótér és a tündérkert története
Szerző: "Rábakecöl Jöv?jéért" Alapítvány, Borostyán Vendégl? (08.24. 15:06)

2015. szeptember 5-én kezdődött minden, amikor II. alkalommal került megszervezésre a helyi ügyes kezű emberek kiállítása. Ezt egy kicsit tovább gondolva, jótékonysági napot szerveztünk „ÉPÍTSÜNK EGYÜTT JÁTSZÓTERET!” címmel. Nagy örömünkre és szerencsénkre sok ember szívügyének tekintette, hogy legyen játszótér a faluban. A napközbeni programok után, a kihelyezett adománydobozok tartalma és az esti tombola bevétele összesen 300.000 Ft-ot hozott. Ez a nagyon szép összeg bizonyította, hogy közös erővel és összefogással képesek vagyunk elindulni az úton.

/data/data/com.infraware.PolarisOfficeStdForTablet/files/.polaris_temp/image1.jpegSajnos ez a pénz még messze nem volt elég ahhoz, hogy a játszóteres tervek megvalósuljanak. Polgármesterünk, Tuba Erik felajánlotta, hogy tiszteletdíjából megduplázza a befolyt összeget. Így egy lépéssel megint közelebb kerültünk 600.000 Ft-al a célhoz.

Mivel nem tudtuk, hogy mennyi összegből lehetne felépíteni egy „alap” játszóteret, megkerestük a környékbeli cégeket. Sok utánjárást követően a választás egy bezi cégre esett. A cég vezetője egy személyes egyeztetés után azt mondta 850.000 Ft az az összeg, amiből egy EU-s szabályoknak megfelelő kezdő játszóteret meg lehetne valósítani, amit később, ha szeretnénk bővíteni is lehet, újabb elemekkel.

Ekkor fordultunk a falu vezetőségéhez, hogy a már meglévő 600.000 Ft-ot ki tudnák-e pótolni 250.000 Ft-tal. Bemutattuk a terveket és hosszas tanakodás után megkaptuk önkormányzatunktól az anyagi támogatást. Itt említenénk meg Hollósi Gézát, Soós Ákost, Tuba Gábort és Tuba Szilárdot, akik még komolyabb összeggel támogatták a játszóteret.

A „Rábakecöl Jövőjéért” Alapítvány (korábbanRábakecöl Iskoláért”Alapítvány), mely legfőképp a helyi gyermekek támogatására hivatott szerveződni, időközben beadott egy civil szervezeteknek meghirdetett pályázatot, ”TÜNDÉRKERT” kialakítására, ahol 100 ezer Ft pénzösszeget nyert. Feltett szándéka az Alapítványnak, hogy a Rábakecöli Önkormányzat tulajdonában lévő, általuk kijelölt területen, létrehozzon egy rekreációra alkalmas szabadidőparkot, mely a felnőttek, idelátogatók örömén kívül, elsősorban a helyi gyermekek örömét szolgálná. Tény, hogy a terveinkben szereplő létesítményt nem tudjuk egy ütemben megvalósítani, de az első kapavágás után, már egyenes út vezetne a célig! Reményeink szerint a helybeliek összefogásával, hathatós együttműködésével valósulna meg a beruházás, mely nem csak költséghatékonyság szempontjából lenne előnyös, hanem a közösségi szellem, a saját tulajdonnak való tekintés, állagmegóvás szempontjából is. A közösségi szellemet szeretnénk tovább erősíteni azzal, hogy a gyermekek saját maguk választhatnák ki és ültethetnék, gondozhatnák fájukat. A központban egy fenyő kerülne elültetésre, mely a későbbiekben a falu karácsonyának szimbóluma is lehetne. A gyerekekre vigyázók, vagy éppen a fáradt látogatók pihenésére szolgálnának a több helyen is elhelyezni kívánt padok.

Ennek első lépése volt a JÁTSZÓTÉR kialakítása.

2016.július 16-ára terveztünk egy Játszótéravató gyermeknapi délutánt, estére pedig jótékonysági bált. Sajnos az időjárás keresztbe húzta számításainkat, így a délutáni programot el kellet halasztanunk egy héttel későbbre. Örömünkre szolgált, hogy a rossz idő ellenére sokan eljöttek a bálba, mely jó hangulatban telt, rengeteg tombola felajánlás érkezett. Összesen 224ezer forint gyűlt össze. Ezzel a szép összeggel járultunk hozzá egy fontos cél eléréséhez, hisz a tombola teljes bevételét a kapuvári mentőautó fejlesztésre ajánlottuk fel.

Július 24-én végre a gyermekek is örülhettek, hiszen átadásra került a játszótér, amelyre már nagyon vágytak. Ekkor egy kellemes délutánt töltöttünk el, együtt örültünk az újonnan elkészült játékoknak. Volt légvár, quad, csillámtetoválás,arcfestés,lufi,vattacukor,popcorn,hot-dog,sütemény,üdítő,főtt kukorica. A nap végén tombolasorsolást tartottunk. Adomány doboz került kihelyezésre, melyben az összegyűlt bevételt további jótékony célra használjuk fel!

Zárásként azt gondoljuk, méltán lehetünk büszkék, mert közös erővel sikerült megvalósítanunk, talán mondhatjuk, hogy egy régóta várt álmot. A mai rohanó, pénzközpontú világban, nagyon nagy jó szándékról, és a közösség iránti érzékenységről tesz tanúbizonyságot, hogy elértük közös erővel célunk első pontját.

Hisszük, hogy reményt ébresztettünk, jövőt mutattunk és talán bizalmat nyújtottunk a falu lakóinak az összefogással.

Természetesen sem a játszótér, sem a szervezett program nem jöhetett volna létre, ha nincs a sok jó szándékú, segítőkész ember, akiknek ezúton is nagyon köszönjük az anyagi és bármi nemű támogatást, munkát, egyéb felajánlást!!! Nem lehetünk eléggé hálásak! Bízva a további sikeres együttműködésben, köszönetünket és tiszteletünket fejezzük ki MINDENKINEK, aki bármilyen módon segített a játszótér kialakításában!

 

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!!!


Borostyán Vendéglő és a

„Rábakecöl Jövőjéért”Alapítvány


Képgaléria


Kapcsolódó cikkek:

http://vaol.hu/egyeb/elkeszult-a-falu-uj-jatszoparkja-1781182

http://vaol.hu/hirek/a-jatszoter-mar-kesz-a-tunderkert-folyamatban-kicsik-es-nagyok-unnepeltek-rabakecolben-1780164?block=plt_modal_gallery&galery=2750345