Egészségnap
Szerző: Soósné Vass Szilvia (09.25. 14:34)

A Községi Önkormányzat és az ÁNTSZ közös szervezésében szept. 12-én került sor a már hagyományosnak tekinthető rábakecöli egészségnapra. A rendezvény rövid megnyitóját követően a délután folyamán lehetősége volt az ide ellátogatóknak ellenőriztetni a vérnyomását, vércukor-, koleszterinszintjét, testzsírszázalékát, férfiaknak pedig a PSA (prosztataszűrés) értéket. Szakorvosok és asszisztenseik révén lehetőség nyílt allergia és légzésfunkciós, bőrgyógyászati, hallás vizsgálatokra, zöldhályog szűrésre. Ezen kívül jelentkezni lehetett masszázsra. Felmérhették aktuális gerincállapotukat valamint kineziológus által feltérképezhették lelkiállapotukat, személyiségjellemzőiket. A délutánt előadások tették színesebbé. Hallhattak a cukorbetegség szövődményeiről, helyes lábápolásról, elsajátíthatták azt, amit az újraélesztéssel kapcsolatosan tudni kell. Megismerkedhettek Aloe Vera termékekkel, megízlelhettek többféle mézfajtát. A gyermekek önfeledten szórakozhattak a játszóházban. A legkisebbek gyógypedagógus vezetésével fejleszthették képességeiket. A nap folyamán szépen díszített asztalunkon az egészség szem előtt tartásával ké-szült ételek várták vendégeinket.
A kellemesen eltöltött délutánt tombolasorsolás zárta.


Ezúton szeretnénk megköszönni a VI. egészségnap minden kedves támogatójának, segítőjének, előadójának és szűrővizsgálatok végzőjének az önzetlen támogatást és segítséget, vendégeinknek pedig, hogy megjelenésükkel emelték rendezvényünk sikerét és színvonalát!!!


A rendezvényen 204-en vettek részt. Ez a magas részvételi arány is bizonyítja, mennyire fontosnak érezzük, hogy tegyünk egy lépést egészségünkért!


 

Köszönettel: a szervezők