Az elmúlt hónap eseményeib?l
Szerző: Gacs Eszter (07.29. 21:52)

 

Május 30-án szombaton idén is megszerveztük a Majáliszárót.

Az óvodás gyerekek kitáncolták a májusfát, ezt követően a falu pékjei (Boros Attila és Kámán Zsolt) finom langallót sütöttek, melyet az asszonyok ízesítették, az idelátogatóknak. Idén is jól sikerült ez a délután.

 

Május utolsó vasárnapján megtartottuk a már szinte hagyománnyá vált Hősök Napját. Ezúton is szeretném megköszönni a szereplőknek és a Férfi Kórusnak a színvonalas műsort.

 

Június 6-án volt a Kihívás Napja az IKSZT-ben. A résztvevők játszhattak régi játékokkal. Tollasozhattak, kötelet húzhattak, dobálózhattak, labdajátékot játszhattak, krétával rajzolhattak.

A gyerekeknek tetszett, hogy a fiatalok felengedték őket a klubba és darts bajnokságot szerveztek a vállalkozó szelleműeknek.

A fiatalok tetszését pedig egy nagyon régi játék, a bilicke nyerte el. Két csapattal több fordulót is játszottunk, de bebizonyosodott, hogy a fiúk az ügyesebbek.

A délután folyamán volt gyógytorna is Kozári Vanessza vezetésével.

A résztvevők kipróbálhatták, hogy tudnak-e palacsintát sütni.

Jó hangulatban telt a délután.

 

Június 20-án második alkalommal került megrendezésre a Civil Bál. A rendezvény házigazdája idén a Borostyán vendéglő volt. A civil szervezetek és az önkormányzat támogatása mellett, rengeteg tombola felajánlás érkezett, valamint a Rábamenti Mezőgazdasági Kft és a Horváth és Társa Bt. is hozzájárult a megvalósításhoz.

Köszönjük Mindenki segítségét! A bálnak a közösségépítő szórakozáson túl 130 eFt eredménye is született, melynek felhasználásáról a résztvevő civilek döntenek majd.

 

Június 20-án 31. alkalommal került megrendezésre a Koloszár Kupa, melynek soros házigazdája idén Rábakecöl volt. Az esemény megemlékezéssel, a polgármester valamint Szabó Géza szervező köszöntőjével indult. A vendég Iván és Vág csapataival kellemes, baráti hangulatban eltöltött versenyen a vándorkupát végül Vág csapata vitte el a tavalyi győztes Rábakecöltől.

 

Június hónap folyamán első alkalommal látogatott el településünkre a már hagyományos Cry Free tábor a KGB szervezésében. A több napos rendezvényen a helyi rajongók, zenekar tagjai (és hozzátartozóik), valamint pár lelkes rajongó vett részt.

Június 25-én délután érkeztek, majd este a Községháza udvarán a kemencében langallót sütötték és beszélgettek.

Június 26-án délután az tornateremben rendeztek egy rögtönzött ping-pong versenyt. Este Vadosfára a Lisztes tóhoz mentek át, ahol vacsorával várták őket és ott már zenélt is a csapat.

Június 27-én szombaton délelőtt a tornateremben kosaraztak, ebédre  hivatalosak voltak egy kecöli rajongóhoz majd kipróbálhatták a Quadozást a „ terepen”.

Délután már készültek az esti koncertre, amely 9 óra után kezdődött. A kezdést egy vacsora előzte meg.

Este a koncerten több mint 100 koncertlátogató vett részt, és a hangulat is hihetetlenül jó volt.

Köszönjük a KGB.nek, hogy egy ilyen rendezvényt hoztak a kis falunkba.

 

Gacs Eszter

IKSZT munkatárs