Munka és szórakozás Jobbágyfalván
Szerző: nyárádmenti Kis Újság (07.05. 14:54)

Természetszerető fiatalok gyülekeztek június 19-21. közötti időre a Nyárádmentére: nemcsak szórakoztak, de dolgoztak is az Európa különböző részeiről érkezettek.

Péntektől hétfőig zajlott Jobbágyfalván a Solar Seeds of Transylvania nevet viselő zenei és ifjúsági fesztivál. A falu határában mintegy száz fiatal vert sátrat, éjjel-nappal szólt a zene, dolgoztak és szórakoztak a résztvevők.

Pap Talán Zsolt szervezőtől megtudtuk: német, angol, francia, olasz, protugál, román és magyar fiatalok vettek részt. Amúgy a fesztivált megelőzően a hét folyamán egy egész csapat dolgozott a Tündér Ilona Völgyében, hogy előkészítse a terepet, de a háromnapos találkozó alatt is dolgoztak a résztvevők. A helyszínt biztosító vendégház tulajdonosa szerint Jobbágyfalvának is haszna van abból, ha emberek jönnek megismerni a Nyárádmentét, bozótost takarítottk ki, igazi “tündérkertet” alakítottak ki benne, ahol családok sétálhatnak, töltődhetnek fel. Olyan személyek jöttek most ide szórakozni, akik szeretik a környezetet, takarítanak, fát ültetnek, hulladékot gyűjtenek – mondta el Szász Csaba Levente.

Itt mindig és sosem dolgoznak a résztvevők – tette hozzá Zsolt. Azaz amit dolgoznak, az nem tűnik munkának, mert szeretik. Mindenki akkor, azt és ott dolgozik, amihez ért, amiben és amikor segíteni tud a fesztivál ideje alatt, miközben szórakoznak is. Munkájukkal szeretnék a helyet tisztábbá, a turisták számára vonzóbbá tenni, felfrissíteni az erdőket, tavakat. De a fesztivál a találkozások helye és alkalma is, a résztvevőkkel megbeszélhetnek különböző jövőbeli tevékenységeket, környezetvédelmi projekteket. Egy ilyen hét után más az ember lelki állapota, boldogabb, hiszen tehetett valamit a természetért és a barátaiért, és ez pozitívan vetítődik ki mindennapi életükre – vallotta be Zsolt.


Forrás: nyárádmenti KIS ÚJSÁG


Kapcsolódó anyagok:

Munka és szórakozás Jobbágyfalván


Eredményesek a csíkfalvi színjátszók


Makacsul ragaszkodni e tájhoz


A Földanyával találkozni Jobbágyfalván


Emlékeztek a doni áldozatokra


Csíkfalva község - Nehezebb év van a hátuk mögött


Kulturális maraton Csíkfalva községben


Harminc festményt ajándékba...


Bekecs Néptáncegyüttes


Szavalóverseny Csíkfalván


Nyugodtabb mindennapok Csíkfalván


Hírek Csíkfalváról


Csíkfalva és Rábakecöl ezer évre szerződtek


Víz alá került Csíkfalva


Kétes a kártalanítás


"Maroknyi székely őrt áll, mint a szikla"