Közösségi és könyvtári programok megvalósulása a rábakecöli IKSZT-ben
Szerző: Tuba Erik (06.19. 09:16)
Sajtóközlemény

Az Új Széchenyi Terv keretében kiírt „Építő közösségek” pályázaton 4.998.994 Ft támogatásban részesült a TÁMOP-3.2.3.B-12/1-2013-0107 azonosítóval ellátott Közösségi és könyvtári programok megvalósulása a rábakecöli IKSZT-ben című projekt.

A program megvalósítása 2013. július 1. napján indult, fizikai befejezésére 2014. július 1.-én kerül sor.

 

A támogatás lehetőséget teremtett arra, hogy a már meglevő és jól működő programkínálatunkat kibővítsük, valamint a megvalósításához kapcsolódó eszközbeszerzéseket elvégezzük.

A támogatás 100% mértékű és vissza nem térítendő. A lebonyolításáért 2 fős projektmenedzsment felelős.

A projekt keretében összesen 37 program valósult meg. Három vetélkedőből a legnépszerűbb a Kvíz party volt, melyre kilenc csapat nevezett. Közösségfejlesztő programok és találkozók tizenegy alkalommal kerültek megrendezésre, melyek során hangsúlyt kapott a helyi civil szervezetek aktív szerepvállalása. Tanulmányi kirándulás, ünnepi műsorok, kiállítások és kézműves foglalkozások mellet két alkalommal író-olvasó találkozó is megvalósult. Tíz előadásból a Soproni Múzeum igazgatójának ’56-os megemlékezése, valamint a rábakecöli ny. iskolaigazgató helytörténeti előadássorozata iránt volt a legnagyobb érdeklődés. Sportrendezvények közül a Mikulás Kupa gyermekeket, a Kihívás Napja gazdag programkínálata minden korosztályt megszólított, míg az asztalitenisz bajnokságra három térségből érkeztek versenyzők Csornán át Jánossomorjáig. Mintegy 200 résztvevővel a leglátogatottabbnak az Egészségnap bizonyult.