Irodalmi tudáspróba
Szerző: Horváth Petra (06.15. 02:12)

A költészet napja alkalmából 2014. április 11.-ére irodalmi témájú vetélkedőre hívta a könyvtáros – Boros Margit – a falu gyermekeit.

Pár mondattal és egy Quimby dallal (Búvóhely c.) köszöntötte a megjelenteket, majd kezdetét vette a verseny. A három csapat először egy 24 kérdésből álló tetsztet kapott. A nézőközönség is megtornásztathat-ta agyát. Közben meghallgattuk Weöres Sándor Csiribiri című megzenésített versét Halász Judittól, valamint József Attila Április 11. című versét Latinovics Zoltán előadásában. Az arcképfelismerés feladat során a könyvtáros 4 fényképet mutatott. A gyerekek nagy része ügyesen felismerte Radnóti Mikóst, Petőfi Sándort, Jókai Mórt és Arany Jánost. Befejező feladatként egy rejtvényt kaptak a csapatok.

Rövid számolás után elérkezett az eredményhirdetés ideje. Első helyen a nagyobb lányok végeztek: Kovács Kincső, Tömböly Petra és Vigh Loretta. Minden résztvevő egy-egy tábla csokit és Ligetes kiadványt kapott. Az első helyezettek egy-egy Erzsébet utalványt is kaptak kiegészítésként.

Az első három hely birtokosainak gratulálunk, Boros Margit könyvtárosnak pedig köszönjük a munkáját!