Értesítés szelektív hulladékgy?jtés változásáról
Szerző: Rekultív (02.21. 12:16)

Értesítés szelektív hulladékgyűjtés változásáról

 

 

A Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft értesíti a Csorna környéki településeken élő ügyfeleit, hogy február hónap közepétől megkezdte a régi hulladékgyűjtő szigeteken lévő edényzetek cseréjét új, modernebb és nagyobb térfogatú edényekre. Az edények teljes cseréje március közepéig történik meg. A csere lebonyolítása alatt előfordulhat, hogy egy-egy napig a településeken élők nem tudják igénybe venni a hulladékgyűjtő szigeteket, ezért a Közszolgáltató kéri az ügyfelek megértését és türelmét.

 

Az ügyfeleknek azonban van lehetőségük a háztartásban keletkezett szelektív hulladékot áttetsző zsákban is gyűjteni, melyeket a közszolgáltató az alábbi rend szerint szállít el a háztartásoktól:

 

Minden hónap első keddi napja: Jobaháza, Bogyoszló, Potyond, Magyarkeresztúr, Sopronnémeti, Zsebeháza, Vadosfa, Szil, Vág, Rábasebes, Szany, Rábacsanak, Páli, Edve, Rábakecöl, Vásárosfalu, Beled

 

Minden hónap első szerdai napja: Barbacs, Maglóca, Dör, Rábapordány, Bágyogszovát, Bodonhely, Kóny, Enese, Bezi, Győrsövényház, Markotabödöge, Fehértó, Rábcakapi, Tárnokréti, Cakóháza

 

Minden hónap első csütörtöki napja: Szilsárkány, Pásztori, Farád, Rábatamási, Mihályi, Kisfalud, Babót, Veszkény, Szárföld, Osli, Acsalag, Bősárkány

 

A zsákokba az alábbiakban felsorolt hulladékok tehetőek:

Műanyag italcsomagolás (PET palack), fólia, reklámtáska, kimosott tisztító, mosószeres flakonok, valamint fém italosdoboz – A palackokat, italosdobozokat lapítva tegyék a gyűjtőzsákba.  

 

Nem helyezhető a zsákba:

Üveghulladék, kommunális hulladék, zöldhulladék (fűnyesedék, ág, gally), papír csomagolási hulladék (összehajtott doboz, karton), újságpapír.

 

Az újságpapír, szórólap, kartonpapír és üveg csomagolási hulladékok gyűjtésére a szelektív szigeteken lesz lehetőség.

 

A Közszolgáltató kéri tisztelt ügyfeleit, hogy a zsákba csak az abba helyezhető hulladékokat tegye, ellenkező esetben az gyűjtést végző kollégáknak nem áll módjában elszállítani azt. A zsákot a közterületen oda kell kihelyezni az ügyfeleknek, ahová a hulladékgyűjtőedényt is szokták.

 

Az elszállított szelektív hulladékok válogatása utólag történik a Jánossomorjai Regionális Hulladék-kezelő Műben.



Kapcsolódó anyagok:


Hulladéklerakás és tűzgyújtás


A szabadtéri tűzgyújtás és tűzmegelőzés szabályai

Tűzgyújtás szabályai

Szemétszedés

Szelektív gyűjtők használata