Szavalóverseny Csíkfalván
Szerző: (02.06. 10:25)

Január 18-án Csíkfalva község adott otthont a 3. osztályos tanulók szavalóversenye közép- és felső-nyárádmenti körzeti szakaszának. A megmérettetésre 23 gyerek érkezett, legtöbben Szeredából, de Magyarós és Gálfalva mellett Márkod, Seprőd és Kendő iskolái is képviseltették magukat.

A zsűri elnöke, Sándor Éva csíkfalvi iskolaigazgató, magyartanár elmondta: minden diák elsősorban azért nevezett be, hogy jól érezze magát és olyan gyermekekkel ismerkedjen, akik hasonlóan gondolkodnak, hasonlóan töltik el idejüket, de a jelenlevő szülők számára is élmény látni gyermekeiket fellépni egy kisszínpadon. És a tanítónők sokszor láthatatlan munkája pedig ilyenkor nyilvánul meg, lesz látható. Az országos szempontrendszer mellett a bírálóbizottság azt is fontosnak tartotta, hogy a gyermekek mennyire természetesen adták elő a verset, hiszen az “értő versmondást” ebben a korban még nehéz elsajátítani. De szempont volt a vers megválasztása is, hiszen a mesés versek mellett ebben a korban a gyerekek már szépen tudják tolmácsolni a lírai versek üzenetét is.

A kis előadók közül dícsérettel távozhatott Benedekfi Nikoletta, Sófalvi Milán, Baricz Szilárd, Incze Andrea és Ötvös Orsolya, míg a legjobbaknak bizonyultak a következő diákok: Kelemen Karola (I. hely, Gálfalva), Iszlai Beáta (II. hely, Magyarós) és Csiszér Botond (III. hely, Seprőd), ők képviselik majd a körzetet a Koronkán megrendezendő megyei szakaszon.

Forrás: nyárádmenti KIS ÚJSÁG


Kapcsolódó anyagok:

Emlékeztek a doni áldozatokra


Csíkfalva község - Nehezebb év van a hátuk mögött


Kulturális maraton Csíkfalva községben


Harminc festményt ajándékba...


Bekecs Néptáncegyüttes


Szavalóverseny Csíkfalván


Nyugodtabb mindennapok Csíkfalván


Hírek Csíkfalváról


Csíkfalva és Rábakecöl ezer évre szerződtek


Víz alá került Csíkfalva


Kétes a kártalanítás


"Maroknyi székely őrt áll, mint a szikla"