Felhívás
Szerző: Tuba Erik (06.26. 18:18)

Felhívás

 

2012. június első keddjére virradó éjszaka árvíz lepte el testvérközségünk, Csíkfalva településeit (Csíkfalva, Jobbágyfalva, Vadad, Nyárádszentmárton).

A víz mezőgazdasági területeket, kerteket, utcákat, hidakat mosott el.

Az ár 13 házat, 268 családi gazdaságot és ugyanennyi kutat érintett, valamint 686 személyt (ebből 113 kiskorú és 4 csecsemő), a leginkább érintett település pedig Jobbágyfalva.

A kárelhárítás azonnal megkezdődött, Csíkfalva külső anyagi támogatás nélkül, pusztán önkéntes munkára és saját erejére számíthatott a fertőzések megelőzéséért vívott munkálatok során.

Az állam a gazdálkodók és a lakók kárait nem téríti meg, de arra sincs elkülönített keret, hogy a település utcáit, a patak által elmosott hidakat ujjá építse.

 

Testvérközségünk megsegítése és az újjáépítés érdekében Rábakecöl Község Önkormányzatának Képviselő-testülete kárelhárítási támogatás megítéléséről dönt.

Egyúttal kérem a Tisztelt Lakosságot, amennyiben a támogatott céllal egyetértenek, csatlakozzanak a kezdeményezésünkhöz!

Ahogy mondani szokás: „sok kicsi sokra megy”. Bármilyen kis szerény hozzájárulás nagyra nőhet. A Községházán várjuk, gyűjtjük pénzbeli adományaikat.

 

 

Tuba Erik

polgármester

 

 

Kapcsolódó anyagok:

Víz alá került Csíkfalva

Kétes a kártalanítás