Naptárba festi a megye templomait
Szerző: Cs. Kovács Attila, Kisalföld (02.10. 17:55)

Sorban a kilencedik templomos falinaptárját adta ki dr. Nagy Miklós acsalagi származású festő. A Kisalföldön keresi témáit. A 2010. évi naptárat a rábakecöli templom is gazdagítja.

Elkészült a kisalföldi templomfestő, dr. Nagy Miklós jövő évi naptára. A megye templomait megörökítő alkotó a kilencedik kalendáriumot adta ki. Összesen száznyolc egyházi épületet festett már meg.

Dr. Nagy Miklós acsalagi származású, Németországban élő nyugdíjas vegyészmérnök. Feladatának érzi, hogy a táj templomait vászonra vigye.

– Nagyon sok szép templom és kápolna van a környékünkön és a szűkebb régiónkban. Az emberek mégis egyszerűen csak elmennek mellettük. Nem csodálkoznak rá egy-egy isteni hajlékra – mondta portálunknak dr. Nagy Miklós. – Én szeretném felnyitni a szemüket, hogy találják meg a szépet építészeti örökségünkben. Akár túrákat is lehet szervezni a naptáraim alapján.

Dr. Nagy Miklós már a kilencedik naptárt készítette el a kisalföldi templomok képeivel.
Dr. Nagy Miklós már a kilencedik naptárt készítette el a kisalföldi templomok képeivel.


Dr. Nagy Miklós hozzátette: templomaink gazdag kincseikkel évszázadok óta hozzátartoznak az emberek életéhez, a települések képéhez. Építészeti szempontból is értékesek. ˝Barangolásaim közben mindig megcsodálom őket, és érlelődik bennem a gondolat, hogy le kell festeni. Azt tervezem, hogy minden évben tizenkettőt örökítek meg és falinaptárként adom ki˝ – jegyezte meg.

A jövő évi naptárban a babóti, a csikvándi katolikus, az edvei katolikus, a magyarkimlei, a győr-szabadhegyi, a máriakálnoki, a nagylózsi Szent István-kápolna, a novákpusztai, a rábakecöli, a rajkai, a győri Kálvária úti és a vásárosfalui templomok szerepelnek.

Forrás: Kisalföld