Huszonöt órás vetélked?
Szerző: Kisalföld (08.22. 00:00)

Rábakecölben immár ötödik alkalommal rendezték meg a közelmúltban a huszonöt órás nonstop vetélkedőt. A csapatokat összesen mintegy hatvan helybéli fiatal alkotta, ám a nézőkkel és a segítőkkel együtt elmondható, hogy szinte egész Rábakecöl játszott a vetélkedőn.

Idén képzeletbeli Európa-túrára indultak a csapatok, az egyes feladatokat az EU tagállamainak szokásai, hagyományai szolgáltatták. Belgiumban Atomiumot építettek, hupikék törpikékké alakultak át a játékosok, vagy Hollandiában szélmalmot és dominócsigát építettek (domino day), patchwork tulipánt készítettek, kekszevő versenyen és fapapucsváltón vettek részt. Ausztriában jódliztak, míg Nagy-Britanniából a királyi családot hozták el a helyszínre, Németországban pedig ledöntötték a berlini falat. Finnországban részt vettek a feleségcipelő bajnokságon (Sonkajarviban júliusban rendezik meg évente), Spanyolországban ellátogattak a La Tomatina fesztiválra, melyet augusztus utolsó szerdáján Bunolban rendeznek meg (paradicsomdobálás).

A vetélkedőt végül az 1998-ban és 1999-ben győztes, hosszú szünet után visszatérő csapat, a Lánglovagok nyerték meg. A rábakecöli rendezvényt minisztériumi támogatással rendezte meg a helyi ifjúsági önkormányzat.
 
Forrás: http://www.kisalfold.hu/rabakozi_hirek/huszonot_oras_vetelkedo/2025471/